bewaar
Tomaten-auberginesaus
Tomaten-auberginesaus
bewaar

Tomaten-auberginesaus

30 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

8 personen

4 el

olijfolie

1

aubergine

1

courgette

1

ui

4 tenen

knoflook

2 blikken

gepelde tomaten

Aan de slag

1

Verhit 2 el olie in een ruime pan en bak de aubergine in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Verwarm 1 el olie in dezelfde pan en bak de courgette in 3 min. Neem uit de pan. Verwarm de rest van de olie in dezelfde pan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min.

2

Voeg de aubergine, courgette, tomaat en 200 ml water toe en laat 10 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

algemeenLekker met penne (pasta) en (op de barbecue) gegrilde chipolataworstjes.

algemeenVariatietip: Bestrooi met Grana Padano kaas voor een hartig, pittig accent.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.