bewaar
Tomaten-tonijnsaus
Tomaten-tonijnsaus
bewaar

Tomaten-tonijnsaus

20 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 el

olijfolie

2

uien

3 stengels

bleekselderij

4 tenen

knoflook

2 blikken

gepelde tomaten

2 blikjes

tonijn

Aan de slag

1

Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en bleekselderij 5 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 min. Voeg de tomaten toe en druk ze stuk met een lepel. Laat 10 min. zacht koken.

2

Voeg de tonijn met het vocht toe, roer met een vork los en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

algemeenLekker met volkoren penne (pasta) en een salade van gegrilde courgette met pijnboompitten.

algemeenVariatietip: Voeg voor extra pit 2 el gesneden olijven en 2 el kappertjes toe.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.