bewaar
Tomaten-kaassaus
Tomaten-kaassaus
bewaar

Tomaten-kaassaus

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 el

olijfolie

2

uien

3 stengels

bleekselderij

4 tenen

knoflook

2 blikken

tomatenblokjes

175 g

oude kaas

3 el

platte peterselie

Aan de slag

1

Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en bleekselderij 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Voeg de tomaat toe met 200 ml water en breng aan de kook. Laat 10 min. zacht koken.

2

Strooi de kaas door de saus en roer tot deze gesmolten is. Meng de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

algemeenLekker met kort gekookte prei of bloemkool.

algemeenVariatietip: Vervang voor extra pit de helft van de oude kaas door Gorgonzola.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.