bewaar
Tomaten-paprikasaus
Tomaten-paprikasaus
bewaar

Tomaten-paprikasaus

20 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 el

olijfolie

3 stengels

bleekselderij

2

rode paprika's

4 tenen

knoflook

2 blikken

tomatenblokjes

2 tl

suiker

chilipeper

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Verhit de olie en bak de bleekselderij en paprika 5 min. Draai het vuur laag en bak de knoflook 1 min. mee. Voeg de tomaat toe en schenk er 150 ml water bij. Laat 10 min. zacht koken.

2

Voeg de suiker toe. Pureer de saus met de staafmixer. Breng op smaak met chilipeper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

algemeenLekker met tagliatelle en gegrilde haaskarbonade en bestrooid met vers basilicum.

algemeenVariatietip: Heerlijk romig: meng er op het laatst 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g) door.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.