bewaar
Tomaten-gehaktsaus
Tomaten-gehaktsaus
bewaar

Tomaten-gehaktsaus

25 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 el

olijfolie

2

uien

4 stengels

bleekselderij

4 tenen

knoflook

300 g

gehakt half-om-half

2 blikken

tomatenblokjes

Aan de slag

1

Verhit de olie in een ruime pan en fruit de uien en de bleekselderij 5 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 min. Zet het vuur hoger en voeg het gehakt toe. Bak dit in 4 min. rul en bruin.

2

Voeg de tomatenblokjes toe en schenk er 200 ml water bij. Laat op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

algemeenLekker met spaghetti en geroerbakte spinazie met knoflook.

algemeenVariatietip: Vervang voor een vegetarische variant het gehakt door 2 schaaltjes tofu roerbakgehakt (à 180 g). Bak 3 min.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.