Ingrediënten
10 personen
3 el
olijfolie
3 tenen
knoflook
2
paprika's
100 ml
witte wijn
2 el
witte
2 el
suiker
chilipeper uit de molen
1 mespunt
gemalen komijn (djinten)
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
Aan de slag
Verwarm in een kleine pan de olie. Fruit hierin de knoflook met de paprika zachtjes 8 minuten. Let erop dat ze niet kleuren. Voeg de witte wijn, azijn, suiker en 100 ml water toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof de paprika heel zachtjes 30 minuten.
Pureer de paprika met de staafmixer in de keukenmachine. Schenk de puree terug in de pan en kook de puree op een middelhoog vuur tot het een mooie dikke saus is geworden. Breng op smaak met zout, chilipeper en komijn. Laat de tapenade afkoelen en in minimaal 1 uur op smaak komen.
Gele paprikatapenade

bijgerecht
null personen
45 kcal
45 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Verwarm in een kleine pan de olie. Fruit hierin de knoflook met de paprika zachtjes 8 minuten. Let erop dat ze niet kleuren. Voeg de witte wijn, azijn, suiker en 100 ml water toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof de paprika heel zachtjes 30 minuten.
Pureer de paprika met de staafmixer in de keukenmachine. Schenk de puree terug in de pan en kook de puree op een middelhoog vuur tot het een mooie dikke saus is geworden. Breng op smaak met zout, chilipeper en komijn. Laat de tapenade afkoelen en in minimaal 1 uur op smaak komen.
algemeen:Dit recept is voor ca. 150 ml tapenade. Gebruik tapenade in plaats van boter, als smaakmaker op pizza's, in pasta's, hartige taarten en in sauzen of als topping voor soepen en sandwiches.
algemeen:Een friszoete tapenade die het goed doet als topping op gegrilde vis of geroosterde groenten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)3 el olijfolie
3 tenen knoflook
2 paprika's
100 ml witte wijn
2 el witte
2 el suiker
0 chilipeper uit de molen
1 mespunt gemalen komijn (djinten)
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine