bewaar
Gele paprikatapenade
Gele paprikatapenade
bewaar

Gele paprikatapenade

45 min. bereiden
1 uur wachten
4waarderingen

Ingrediënten

10 personen

3 el

olijfolie

3 tenen

knoflook

2

paprika's

100 ml

witte wijn

2 el

witte

2 el

suiker

chilipeper uit de molen

1 mespunt

gemalen komijn (djinten)

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

Verwarm in een kleine pan de olie. Fruit hierin de knoflook met de paprika zachtjes 8 minuten. Let erop dat ze niet kleuren. Voeg de witte wijn, azijn, suiker en 100 ml water toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof de paprika heel zachtjes 30 minuten.

2

Pureer de paprika met de staafmixer in de keukenmachine. Schenk de puree terug in de pan en kook de puree op een middelhoog vuur tot het een mooie dikke saus is geworden. Breng op smaak met zout, chilipeper en komijn. Laat de tapenade afkoelen en in minimaal 1 uur op smaak komen.

algemeenDit recept is voor ca. 150 ml tapenade. Gebruik tapenade in plaats van boter, als smaakmaker op pizza's, in pasta's, hartige taarten en in sauzen of als topping voor soepen en sandwiches.

algemeenEen friszoete tapenade die het goed doet als topping op gegrilde vis of geroosterde groenten.