bewaar
Avocado-hummusdip
Avocado-hummusdip
bewaar

Avocado-hummusdip

10 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 rijpe

avocado

100 ml

hummus naturel

3 eetlepels

verse peterselie

chilipeper uit de molen

Aan de slag

In kom avocado met vork fijnprakken. Met vork hummus en peterselie of koriander goed erdoor mengen. Dip op smaak brengen met zout en chilipeper. Dip in schaaltje scheppen, afdekken en tot gebruik in koelkast bewaren. Lekker bij o.a. lamsvlees, taco's, quesadillas (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en als dip voor gegrild pitabrood.

algemeenHummus is een kikkererwtendip uit de keuken van het Midden-Oosten. Een lekkere kant-en-klare basis voor tal van variaties. Bijvoorbeeld geroosterde paprika, verse kruiden, pesto of avocado.