bewaar
Tomatentapenade
Tomatentapenade
bewaar

Tomatentapenade

10 min. bereiden
1 uur wachten
34waarderingen

Ingrediënten

10 personen

½ pot

semi-zongedroogde tomaten

1 blikje

ansjovis

3 el

olijfolie

1 teentje

knoflook

1 el

balsamicoazijn

10 g

platte peterselie

chilipeper uit de molen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Laat de tomaten en de ansjovis uitlekken. Vang de olie op. Meet de hoeveelheid olie af en voeg zoveel olijfolie toe dat er totaal 6 el zijn.

2

Pureer met behulp van de pulseknop de tomaten, ansjovis en knoflook in de keukenmachine tot een grove puree. Voeg de afgemeten olie, azijn en peterselie toe en pureer het geheel tot een fijne puree. Voeg naar smaak chilipeper toe.

3

Laat de smaken minimaal 1 uur intrekken. Lekker op een gegrild stukje brood of bij geroosterd of gegrild vlees of als smaakmaker in jus en andere (mediterrane) sauzen.

algemeenDe semi-gedroogde tomaten maken deze tapenade lichter van smaak en smeuïger dan kant-en-klare tapenade.