bewaar
Gestoomde spitskoolrolletjes
Gestoomde spitskoolrolletjes
bewaar

Gestoomde spitskoolrolletjes

30 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

1

spitskool

50 g

Parmaham

2 el

zonnebloemolie

1 teen

knoflook

chilipeper uit de molen

Dit heb je nodig

  • pan met (uitklapbaar) stoommandje

Aan de slag

1

Breng in de pan ruim water aan de kook. Snijd de dikke stronk van de kool en maak de bladeren los. Leg de bladeren (eventueel in gedeelten) in het stoommandje en hang deze boven het kokende water. Stoom de bladeren, afgedekt, ca. 3 min. tot ze soepel zijn.

2

Snijd de parmaham heel fijn. Verhit de olie in een steelpan en bak de parmaham heel zachtjes iets uit. Voeg de knoflook en naar smaak chilipeper toe en fruit alles nog 2 min. heel zachtjes.

3

Laat de bladeren op een schone theedoek uitlekken. Spreid 8 bladeren uit, bestrijk ze dun met de geurige olie met stukjes ham. Leg hierop nog een blad spitskool en bestrijk dit ook met de olie. Vouw de zijkanten iets naar binnen en rol de bladeren losjes tot pakketjes op. Leg deze in het stoommandje.

4

Breng het water weer aan de kook, hang het stoommandje erboven en zet de deksel erop. Stoom de spitskoolrolletjes nog 5 minuten.

tip

algemeenEenvoudige spitskool op een bijzondere manier bereid. Vooral lekker bij kip, parelhoen en eendenborst.