Ge­stoom­de spits­kool­rol­le­tjes

(21) waardeer
bijgerecht 4 personen
3 21

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pan met (uitklapbaar) stoommandje

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in de pan ruim water aan de kook. Snijd de dikke stronk van de kool en maak de bladeren los. Leg de bladeren (eventueel in gedeelten) in het stoommandje en hang deze boven het kokende water. Stoom de bladeren, afgedekt, ca. 3 min. tot ze soepel zijn.
  2. Snijd de parmaham heel fijn. Verhit de olie in een steelpan en bak de parmaham heel zachtjes iets uit. Voeg de knoflook en naar smaak chilipeper toe en fruit alles nog 2 min. heel zachtjes.
  3. Laat de bladeren op een schone theedoek uitlekken. Spreid 8 bladeren uit, bestrijk ze dun met de geurige olie met stukjes ham. Leg hierop nog een blad spitskool en bestrijk dit ook met de olie. Vouw de zijkanten iets naar binnen en rol de bladeren losjes tot pakketjes op. Leg deze in het stoommandje.
  4. Breng het water weer aan de kook, hang het stoommandje erboven en zet de deksel erop. Stoom de spitskoolrolletjes nog 5 minuten.

Tip:

Eenvoudige spitskool op een bijzondere manier bereid. Vooral lekker bij kip, parelhoen en eendenborst.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.