bewaar
Tomaten-spekjessaus
Tomaten-spekjessaus
bewaar

Tomaten-spekjessaus

15 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 el

olijfolie

2

uien

1 duopak

spekreepjes

2 tl

gedroogde rozemarijn

2 blikken

gepelde tomaten

Aan de slag

1

Verhit de olie in een ruime pan en fruit de uien op middelhoog vuur 4 min. Zet het vuur hoog en bak de spekreepjes nog 3 min. mee. Voeg de rozemarijn en de tomaten toe. Druk ze stuk met een lepel en schenk 200 ml water in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 5 min. koken.

2

Breng de saus op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

algemeenVerrassend eenvoudig én lekker met een gebakken ei.

algemeenVariatietip: Voor een lichtere saus kunt u de spekjes vervangen door 1 in stukjes gesneden gerookte kipfilet. Bak de kip 1 min. mee.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.