bewaar
Tomaten-roomsaus
Tomaten-roomsaus
bewaar

Tomaten-roomsaus

15 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 el

olijfolie

4 tenen

knoflook

2 blikken

gepelde tomaten

1 beker

slagroom

2

groentebouillontabletten

4

tomaten

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Verwarm de olie in een ruime pan en bak de knoflook 1 min. Voeg de tomaat uit blik toe. Kook 5 min. op laag vuur. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Laat even afkoelen.

2

Voeg de room en bouillontabletten toe. Zet de pan weer op het vuur, breng aan de kook en laat 5 min. doorkoken op laag vuur. Voeg de verse tomaat toe en breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

algemeenLekker met tagliatelle en een salade van rucola en cherry tomaten.

algemeenVariatietip: Voeg voor een Italiaans accent 1 potje pesto (duopak 2 x 90 g) aan de saus toe.