bewaar
Vegabolognese met kastanjechampignons
Vegabolognese met kastanjechampignons
bewaar

Vegabolognese met kastanjechampignons

Zo'n lekkere bolognesesaus met champignons in plaats van vlees. Wauw!

20 min. bereiden
30 min. wachten
84waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kastanjechampignon

4 el

traditionele olijfolie

1

ui

2 tenen

knoflook

100 g

winterpeen

150 g

bleekselderij

800 g

gepelde tomaten in blik

20 g

koelverse Italiaanse kruidenmix

1 tl

kristalsuiker

Dit heb je nodig

  • keukentouw

Zo'n lekkere bolognesesaus met champignons in plaats van vlees. Wauw!

Aan de slag

1

Snijd de champignons fijn. Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de champignons op hoog vuur in 10 min. bruin. Roer regelmatig. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een braadpan en fruit hierin op laag vuur de ui en knoflook 2 min.

2

Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ½ cm (brunoise). Snijd de bleekselderij ook in stukjes van ½ cm. Voeg toe aan de ui en fruit 5 min. mee. Draai het vuur hoog en voeg de tomaten toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Doe de champignons erbij.

3

Bind de kruiden uit de mix samen met een stukje keukentouw en voeg toe aan de saus. Laat op laag vuur zonder deksel 30 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Verwijder de kruiden. Breng op smaak met de suiker, peper en eventueel zout.

tip

combinatietipLekker met pasta en Parmezaanse kaas (het gerecht is dan niet meer veganistisch, gluten- en lactosevrij).

Vegabolognese met kastanjechampignons

Instructievideo - 01:34 min.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.