bewaar
Bolognesesaus
Bolognesesaus
bewaar

Bolognesesaus

Bolognesesaus, supersimpel en tegelijkertijd enorm veelzijdig.

30 min. bereiden
1 uur wachten
352waarderingen

Ingrediënten

8 personen

180 g

parmaham

4

middelgrote uien

4 tenen

knoflook

50 g

ongezouten roomboter

900 g

rundergehakt

500 g

winterpeen

1 struik

bleekselderij

150 ml

soepele rode wijn

1¼ kg

gepelde tomaten in blik

Bolognesesaus, supersimpel en tegelijkertijd enorm veelzijdig.

Aan de slag

1

Snijd de ham in reepjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een grote braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 10 min. rul. Voeg na 5 min. de ui en knoflook toe.

2

Snijd ondertussen de winterpenen in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Voeg de peen en bleekselderij toe aan het gehakt en bak 5 min. mee.

3

Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

tip

combinatietipGebruik per gerecht de helft van de saus. Eet je ’m met tagliatelle of in een tosti (zie recept op ah.nl/allerhande), dan is de bolognesesaus niet meer glutenvrij.

algemeenEten er kinderen mee, laat de wijn dan achterwege. Wordt de saus te droog, voeg dan wat water toe.

algemeenJe kunt dit gerecht 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Invriezen kan ook: je kunt het dan 2 maanden bewaren.