bewaar
Winterminestrone
Winterminestrone
bewaar

Winterminestrone

Goedgevulde soep die tóch lekker slank is. Kan de winter nog even wat langer blijven?

40 min. bereiden
247waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

winterpeen

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

2 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

1½ liter

water

2

groentebouillontabletten

400 g

tomatenblokjes

360 g

witte bonen in tomatensaus

100 g

spaghetti

400 g

verse spinazie

Goedgevulde soep die tóch lekker slank is. Kan de winter nog even wat langer blijven?

Aan de slag

1

Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 min. Voeg de peen en Italiaanse kruiden toe en bak 3 min.

2

Schenk er het water bij en voeg de bouillontabletten en tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur koken. Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en breek de spaghetti in stukken boven de soep. Laat nog 8 min. zachtjes koken. Voeg in de laatste 2 min. de spinazie toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipLekker met geraspte kaas (het gerecht is dan niet meer vegetarisch) en volkorensoepstengels.