bewaar
Sinterklaas-is-jarig tiramisu
Sinterklaas-is-jarig tiramisu
bewaar

Sinterklaas-is-jarig tiramisu

Hiervoor wil de Sint het warme Spanje wel verlaten!

20 min. bereiden
1 uur wachten
156waarderingen

Ingrediënten

6 personen

125 ml

espresso

25 ml

brandy

50 g

mokkaboontjes

100 g

mascarpone

100 g

ricotta

50 g

kristalsuiker

100 ml

vanillevla

120 ml

Griekse yoghurt

200 g

kruidnoten

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Hiervoor wil de Sint het warme Spanje wel verlaten!

Aan de slag

1

Meng de espresso met de brandy en laat afkoelen. Maal de mokkaboontjes in een keukenmachine fijn. Zet apart. Klop de mascarpone, ricotta en de suiker luchtig en schep de vanillevla en de yoghurt erdoor.

2

Doop de helft van de kruidnoten 1 voor 1 in de afgekoelde koffie tot ze zich volgezogen hebben. Verbrokkel ze boven een schaal en bedek hiermee de bodem.

3

Bedek de kruidnoten met de helft van het romige mengsel. Spreid met de achterkant van een lepel uit tot een gelijkmatige laag. Bestrooi met de helft van de fijngemalen mokkaboontjes.

4

Herhaal de vorige stap met de overige ingrediënten zodat u verschillende lagen krijgt. Eindig met een laagje fijngemalen mokkaboontjes. Laat ten minste 1 uur opstijven in de koelkast.

variatietipGeen kruidnoten meer in huis? Je kunt ook bitterkoekjes gebruiken.