Sinterklaastaart
Sinterklaastaart
bewaar
bewaar

Sinterklaastaart

De taart van Sinterklaas is we héél goed gelukt dit jaar.

1 uur bereiden
1 uur 10 min. oventijd
5 uur wachten
23waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier en vet de randen in met boter.

2

Doe de kristalsuiker en de helft van de boter in een kom en klop in 5 min. luchtig. Klop een voor een de helft van de eieren erdoor. Zeef de helft van de bakmeel en de helft van de baking soda boven het beslag en spatel erdoor. Voeg 2/5 van de yoghurt toe en meng er rustig door. Verdeel het beslag over 1 springvorm en bak in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar. Prik na 60 min. met een satéprikker in het midden van de taart om te testen op gaarheid.

3

Doe ondertussen de kruidnoten in de keukenmachine en maal tot fijne kruim. Doe de rest van de boter en de helft van de kruidnoten in een kom en klop in 5 min. luchtig. Klop een voor een de rest van de eieren erdoor. Zeef de rest van het bakmeel en de rest van de baking soda boven het beslag en spatel erdoor. Voeg de rest van de kruidnoten samen met ⅔ van de rest van de yoghurt toe en meng er rustig door.

4

Verdeel het beslag over de andere springvorm en bak in het midden van de oven in ca. 60 min. gaar. Prik na 50 min. met een satéprikker in het midden van de taart om te testen op gaarheid. Komt-ie er schoon uit, dan is de taart gaar. Verwijder de springvormen en laat de bodems helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 5 uur.

5

Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng de mascarpone met de yoghurt, poedersuiker en 1 el sinaasappelrasp tot een gladde crème.

6

Neem een stuk flosdraad van minimaal 80 cm en knoop het flosdraad om het taart. Gebruik eventueel een mes om inkepingen te maken als de rand te hard is. Zorg ervoor dat het flosdraad overal even hoog is. Trek de draad in een beweging door de taart, zodat je twee gelijke lagen krijgt (zie video).

7

Zet de taart alvast op een serveerschaal. Begin met een lichte bodem besmeer met ⅓ van de crème, leg daar een kruidnotenbodem op. Herhaal en eindig met de bovenkant van een kruidnotenbodem. Snijd 1 puntje uit de taart (deze kan later gewoon gegeten worden). Vul de opening met het strooigoed. Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking, schenk over de rand van de taart en laat over de randen lopen. Je hebt ongeveer een halve portie nodig.

Allerhandigst Sinterklaastaart doormidden snijden

Instructievideo - 00:20 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sinterklaastaart

De taart van Sinterklaas is we héél goed gelukt dit jaar.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig