bewaar
Pepernotentaart
Pepernotentaart
bewaar

Pepernotentaart

Siiiinterklaasje, kom maar binnen met die pepernotentaart!

40 min. bereiden
30 min. oventijd
2 uur 30 min. wachten
0waarderingen

Ingrediënten

12 personen

4

middelgrote eieren

3

mandarijnen

1 tl

vanille-extract

200 g

fijne kristalsuiker

100 g

zelfrijzend bakmeel

1 el

maizena

200 g

kruidnoten

250 g

mascarpone

300 ml

verse slagroom

1

marsepein fruit

3

marsepein hutspot

2

chocolade maantjes & cadeautjes

Dit heb je nodig

  • fijne rasp

  • bakpapier

  • hoge springvorm (Ø 18 cm)

  • sateprikker

Siiiinterklaasje, kom maar binnen met die pepernotentaart!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Breek de eieren boven een ruime kom en klop ze met een handmixer in 8 min. lichtgeel en schuimig.

2

Boen de mandarijnen schoon en rasp de oranje schil. Voeg na 4 min. het vanillearoma, ⅓ van het mandarijnrasp en lepel voor lepel ¾ van de suiker toe aan de eieren. Zeef het bakmeel en de maizena boven de kom en spatel alles zo luchtig mogelijk door het beslag.

3

Doe ondertussen de kruidnoten in een ziplock-zakje. Sla met een houten spatel de kruidnoten tot kruimels. Spatel ⅓ van de kruidnootkruimels door het beslag.

4

Vet de springvorm in met wat olie, bekleed de onderkant met bakpapier en bestuif de zijkanten met bakmeel. Schud het overtollige meel uit de vorm. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Prik met een satéprikker in het midden van de cake, komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen op een rooster.

5

Halveer 2 mandarijnen en pers uit. Klop in een kom de mascarpone los met het mandarijnsap en de rest van het rasp. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Voeg de mascarpone en rest van de suiker toe en klop opnieuw stijf. Verdeel het mascarponemengsel over 2 kommen. Spatel door 1 kom ⅓ van de kruidnootkruimels.

6

Snijd de cake in 3 gelijke delen. Bestrijk 2 lagen met het kruidnoot-mascarponemengsel en leg op elkaar. Leg de derde laag erop. Bestrijk de taart rondom met het mascarponemengsel zonder kruidnoten. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.

7

Versier met de rest van de kruidnootkruimels: verdeel als een halve maan over de bovenkant van de taart. Verdeel de mandarijn uit het marsepein fruit, de wortels uit de marsepein hutspot en het chocoladesnoepgoed ertussen.