bewaar
Gevulde kruidnoten
Gevulde kruidnoten
bewaar

Gevulde kruidnoten

40 min. bereiden
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

zachte boter of margarine

1 pak

mix voor speculaas

80 g

gewelde abrikozen

25 g

gepelde pistachenootjes

2 bolletjes

gember

4 kopjes

espressokoffie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. In keukenmachine of met mixer boter mengen met 2 eetlepels water en mix voor speculaas. Deeg met handen tot bal kneden. Abrikozen, pistachenoten en gember in keukenmachine tot pasta mengen. Deeg in ca. 25 balletjes (walnootgrootte) verdelen. Met duim holte in elk bolletje drukken. Holtes vullen met abrikozenmengsel. Deeg rond vulling dichtvouwen. Bakplaat bekleden met bakpapier en gevulde kruidnoten erop leggen. Kruidnoten in midden van oven in 15-20 minuten goudbruin bakken. Laten afkoelen en serveren met (espresso)koffie.