bewaar
Boterkoek met abrikozen en walnoten
Boterkoek met abrikozen en walnoten
bewaar

Boterkoek met abrikozen en walnoten

10 min. bereiden
25 min. wachten
61waarderingen

Ingrediënten

10 porties

1

ei (M)

200 g

koude boter

1 pak

mix voor boterkoek

1 zakje

gepelde walnoten

100 g

gewelde abrikozen

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • boterkoekvorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Ei loskloppen. In beslagkom boter met twee messen in dobbelsteentjes snijden. Boterkoekmix en 2/3 van ei door boter mengen. Deeg in vorm drukken en bestrijken met rest van ei. Walnoten grof hakken. Abrikozen fijnsnijden. Noten en abrikozen in deeg drukken. Koek in ca. 25 minuten goudbruin bakken en in vorm laten afkoelen. Bestrooien met poedersuiker.