bewaar
Paddenstoelenmuffins met vruchten en roomijs
Paddenstoelenmuffins met vruchten en roomijs
bewaar

Paddenstoelenmuffins met vruchten en roomijs

20 min. bereiden
18 min. wachten
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

gedroogde abrikozen

1 rijpe

banaan

1 pak

mix voor muffins

2

eieren

125 g

boter

4 bolletjes

chocoladeroomijs

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Aan de slag

Oven op 200 °C voorverwarmen. Abrikozen in stukjes snijden, 4 abrikozen apart houden. Banaan pellen en fijnprakken. Muffinmix in beslagkom doen. Eieren boven kom breken. Boter, banaan en 50 ml water toevoegen. Met mixer op de hoogste stand gedurende 1 minuut tot beslag kloppen. Abrikozen toevoegen en doorroeren. Vormpjes (uit pak) voor 2/3 met beslag vullen. Muffins in 18 min. in oven bakken. Van 4 muffins (rest wordt voor nagerecht niet gebruikt) kapje afsnijden. Op elke muffin bolletje ijs leggen en met kapje afdekken. Abrikozen halveren en helften met cocktailprikker op cakejes vastzetten. Direct serveren.