bewaar
Amaretto sour
Amaretto sour
bewaar

Amaretto sour

Een amaretto sour bestaat in de basis uit de bekende Italiaanse amandellikeur. De bourbon en het eiwit maken 'm af!

5 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

6

ijsblokjes

1

citroen

45 ml

Disaronno originale amaretto

15 ml

bourbon whisky

15 ml

Two Chicks eiwit

1 stuk

bigarreaux

Dit heb je nodig

  • whiskyglas

  • cocktailshaker

  • theezeefje

Een amaretto sour bestaat in de basis uit de bekende Italiaanse amandellikeur. De bourbon en het eiwit maken 'm af!

Aan de slag

1

Vul het glas met een paar ijsblokjes om het te koelen. Snijd 1 plakje van de citroen (per persoon), bewaar voor de garnering. Pers de rest uit.

2

Doe de amaretto, bourbon, 1½ el citroensap (per persoon) en het eiwit in de cocktailshaker en schud 30 sec. Voeg de rest van het ijs toe schuld nogmaals 20 sec. Verwijder het ijs uit het glas en schenk de amaretto sour door de zeef in het gekoelde glas.

3

Snijd het citroenplakje aan een kant voor een kwart in. Haal een rode kers uit de bigarreaux. Draai in tegengestelde richting open en rijg met de kers aan de prikker en garneer de cocktail ermee.

achtergrondinfoDe toevoeging van bourbon zorgt voor meer balans tussen het zoete en zure. Het eiwit zorgt voor romigheid en een zijdezachte structuur.

combinatietipLekker met een paar druppels Angustura bitters op de schuimlaag (flesje 200 ml, Dr. Siegert).