bewaar
Glühwein
Glühwein
bewaar

Glühwein

Glühwein maken doe je zo! Bij een winterse borrel hoort natúúrlijk glühwein. En kunnen we dan ook meteen sneeuw bestellen?

5 min. bereiden
25 min. wachten
136waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

handsinaasappel

750 ml

Spätburgunder

1

kaneelstokje

3

steranijsjes

4

kruidnagels

2 el

vloeibare honing

Glühwein maken doe je zo! Bij een winterse borrel hoort natúúrlijk glühwein. En kunnen we dan ook meteen sneeuw bestellen?

Aan de slag

1

Boen de sinaasappel goed schoon en snijd deze in plakjes.

2

Giet de wijn in een ruime pan. Voeg de sinaasappel, het kaneelstokje, steranijs en de kruidnagels bij de wijn. Verwarm het mengsel in ca 10 min. zachtjes tot het begint te dampen (de wijn is dan ca. 70 °C), maar houd het vuur vervolgens laag. Boven de 78 °C begint de alcohol namelijk te verdampen.

3

Laat de smaken minimaal 15 min. in de wijn trekken. Zeef de glühwein, voeg de honing toe, roer goed en serveer direct.

algemeenGlühwein is ook geschikt om stoofpeertjes mee te maken. Of kook een restant glühwein met wat extra suiker in tot een siroop. Lekker over roomijs, met partjes peer.