Glühwein-sorbetijs

Op zoek naar een winters dessert? Zoek niet verder, dit is het ultieme wintertoetje.

150 kcal

35 min. bereiden, 8 uur wachten

3.6/5

(34)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter


2011 nr. 07 - Lekkerste recepten 2011 top 100

November 2017 - November 2017

Aan de slag

  1. Doe de wijn in een steelpan en verwarm op laag vuur. Snijd de helft van de sinaasappel en de hele citroen in plakken en voeg toe aan de wijn. Voeg het kaneelstokje, honing, kruidnagels en het laurierblad toe. Laat de smaken op laag vuur 30 min. in de wijn trekken. De wijn mag niet koken. Schenk de wijn door een zeef en doe terug in de pan. Voeg de geleisuiker toe en roer tot deze is opgelost.

  2. Schenk de wijn in de diepvriesbak, laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de vriezer. Laat minimaal 8 uur bevriezen. Roer in de eerste 4 à 5 uur elk uur even door met een vork.

  3. Snijd de rest van de sinaasappel in schijfjes. Verdeel het ijs over glazen en serveer met de sinaasappelschijfjes.

  • serveertipDeze hoeveelheid is voldoende voor 8 bolletjes ijs.

Wat vond je van dit recept?

Glühwein-sorbetijs

Op zoek naar een winters dessert? Zoek niet verder, dit is het ultieme wintertoetje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig