Karbonades met champignonroomsaus, broccoli en rijst
Wat eten vandaag? Champignonroomsaus! En vooruit: ook karbonade, broccoli en rijst.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 10 g verse Italiaanse kruidenmix
- 400 g champignons
- ½ citroen
- 400 g broccoli
- 300 g zilvervliesrijst
- 4 ribkarbonades
- 3 el milde olijfolie
- 300 g zuivelspread light
- 2 el water
Advertentie
Bereiden
- Snipper de uien. Snijd de knoflook en Italiaanse kruiden fijn en de champignons in plakjes. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de halve vrucht uit. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in stukjes. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Besprenkel de karbonaden met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Haal uit de pan, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie.
- Fruit de ui en knoflook met de Italiaanse kruiden 2 min. in de hete pan met braadvet. Voeg de champignons toe en roerbak in 5 min. op hoog vuur goudbruin. Zet het vuur middelhoog, voeg het citroenrasp, het citroensap en de zuivelspread toe en roer tot een gladde saus. Voeg eventueel het water toe om de saus dunner te maken.
- Leg de karbonaden in de saus en laat 4 min. doorgaren. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de broccoli in 4 min. beetgaar. Serveer de karbonaden met de saus, broccoli en rijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 685 kcal
- eiwit 49 g
-
koolhydraten 62 g
waarvan suikers 6 g -
vet 25 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 320 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Karbonades met champignonroomsaus, broccoli en rijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Karbonades met champignonroomsaus, broccoli en rijst
- 2 rode uien
Snipper de uien.
- 2 tenen knoflook
- 10 g verse Italiaanse kruidenmix
- 400 g champignons
Snijd de knoflook en Italiaanse kruiden fijn en de champignons in plakjes.
- ½ citroen
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de halve vrucht uit.
- 400 g broccoli
Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in stukjes.
- 300 g zilvervliesrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 4 ribkarbonades
- 1 el milde olijfolie
Besprenkel de karbonaden met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
- 2 el milde olijfolie
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 6 min. goudbruin.
Keer halverwege. Haal uit de pan, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie.
Fruit de ui en knoflook met de Italiaanse kruiden 2 min. in de hete pan met braadvet.
Voeg de champignons toe en roerbak in 5 min. op hoog vuur goudbruin.
- 300 g zuivelspread light
Zet het vuur middelhoog, voeg het citroenrasp, het citroensap en de zuivelspread toe en roer tot een gladde saus.
- 2 el water
Voeg eventueel water toe om de saus dunner te maken.
Leg de karbonaden in de saus en laat 4 min. doorgaren.
Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de broccoli in 4 min. beetgaar.
Serveer de karbonaden met de saus, broccoli en rijst.