bewaar
Karbonades met champignonroomsaus, broccoli en rijst
Karbonades met champignonroomsaus, broccoli en rijst
bewaar

Karbonades met champignonroomsaus, broccoli en rijst

Wat eten vandaag? Champignonroomsaus! En vooruit: ook karbonade, broccoli en rijst.

35 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

2 tenen

knoflook

10 g

verse Italiaanse kruidenmix

400 g

champignons

½

citroen

400 g

broccoli

300 g

zilvervliesrijst

4

ribkarbonades

3 el

milde olijfolie

300 g

zuivelspread light

2 el

water

Wat eten vandaag? Champignonroomsaus! En vooruit: ook karbonade, broccoli en rijst.

Aan de slag

1

Snipper de uien. Snijd de knoflook en Italiaanse kruiden fijn en de champignons in plakjes. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de halve vrucht uit. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in stukjes. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Besprenkel de karbonaden met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Haal uit de pan, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie.

3

Fruit de ui en knoflook met de Italiaanse kruiden 2 min. in de hete pan met braadvet. Voeg de champignons toe en roerbak in 5 min. op hoog vuur goudbruin. Zet het vuur middelhoog, voeg het citroenrasp, het citroensap en de zuivelspread toe en roer tot een gladde saus. Voeg eventueel het water toe om de saus dunner te maken.

4

Leg de karbonaden in de saus en laat 4 min. doorgaren. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de broccoli in 4 min. beetgaar. Serveer de karbonaden met de saus, broccoli en rijst.