bewaar
Tarte tatin van sjalotten met marmelade
Tarte tatin van sjalotten met marmelade
bewaar

Tarte tatin van sjalotten met marmelade

Tadaaaaa, tarte tatin! Deze omgekeerde hartige taart met sjalotten is toch magnifique?

10 min. bereiden
40 min. oventijd
5 min. wachten
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

40 g

ongezouten roomboter

6 el

sinaasappelmarmelade

800 g

sjalot

270 g

vers bladerdeeg

75 g

verse geitenkaas naturel

4 takjes

verse munt

Dit heb je nodig

  • ovenschaal of bakvorm (20 x 30 cm)

Tadaaaaa, tarte tatin! Deze omgekeerde hartige taart met sjalotten is toch magnifique?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter met de marmelade in een pan op matig vuur. Halveer ondertussen de sjalotten.

2

Verdeel de saus over de ovenschaal en leg de sjalotten met de snijkant naar beneden in de schaal. Rooster 15 min. in het midden van de oven.

3

Neem de schaal uit de oven. Rol het deeg uit, leg over de sjalotten en stop de randen voorzichtig in. Maak in het midden 1 of 2 inkepingen, zodat de hete stoom kan ontsnappen.

4

Bak de tarte tatin ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. staan. Leg een serveerschaal omgekeerd op de ovenschaal en keer om. Verdeel de geitenkaas erover en garneer met blaadjes munt.

combinatietipLekker met een frisse salade.