bewaar
Tarte tatin van sjalotten
Tarte tatin van sjalotten
bewaar

Tarte tatin van sjalotten

Lekker met een rucolasalade met geitenkaas en groene aspergetips.

20 min. bereiden
50 min. oventijd
10 min. wachten
207waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

sjalot

4 takjes

verse tijm

2 el

traditionele olijfolie

100 g

witte basterdsuiker

2 el

kraanwater

1 rol

vers bladerdeeg

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Lekker met een rucolasalade met geitenkaas en groene aspergetips.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de sjalotten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Leg de sjalotten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en peper en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

2

Laat na 10 min. oventijd de suiker met het water in een steelpan op laag vuur smelten tot karamel. Dit duurt 8 min. Roer af en toe met een houten lepel. Schenk de karamel voorzichtig in de quichevorm.

3

Neem de sjalotten uit de oven, maar laat de oven aan staan. Leg de sjalotten met de snijkant naar boven in de quichevorm. Bestrooi met de tijm. Rol het bladerdeeg uit en leg op de sjalotten. Stop goed in bij de randen. Maak met een mes in het midden van het bladerdeeg een gaatje, zodat het vocht kan ontsnappen.

4

Bak de tarte tatin in de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin. Laat 10 min. afkoelen op een rooster. Keer op een bord en bestrooi met peper en eventueel zout. Serveer warm of koud.

bereidingstipJe kunt de tarte tatin 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm eventueel 10 min. in de oven op 190°C.

combinatietipLekker met een salade van rucola, groene aspergetips, verkruimelde geitenkaas en citroenolijfolie extra vierge.

Tarte tatin van sjalotten

Instructievideo - 02:58 min.