bewaar
Eenpansgerecht met riso, spinazie en pancetta
Eenpansgerecht met riso, spinazie en pancetta
bewaar

Eenpansgerecht met riso, spinazie en pancetta

Oh zo lekker is dit eenpansgerecht met spinazie, feta en krokante pancetta!

20 min. bereiden
68waarderingen

Ingrediënten

4 personen

80 g

pancetta

300 g

riso pasta

690 g

passata basilico

600 g

verse spinazie

150 g

AH Biologische feta 50+

Oh zo lekker is dit eenpansgerecht met spinazie, feta en krokante pancetta!

Aan de slag

1

Verwarm een diepe hapjespan zonder olie en bak hierin de plakjes pancetta in 3 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de riso toe aan de hapjespan met de achtergebleven bakvet en bak 1 min.

2

Doe de passata erbij en zet het vuur laag. Laat 13-15 min. zachtjes koken onder af en toe roeren. Voeg na 8 min. in delen de spinazie toe. Als een deel ervan is geslonken, kun je een nieuw deel toevoegen. Zet het vuur eventueel iets hoger. Houd een handje spinazie achter en snijd fijn. Voeg eventueel nog een scheutje water toe om de spinazie makkelijker te laten slinken. Zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.

3

Bestrooi met de fijngesneden spinazie. Verkruimel de feta erboven en maak af met de knapperige plakjes pancetta.