Koffie-ijs zonder ijsmachine
Zonder ijsmachine toch romig ijs met een fluwelen structuur? Je moet het maken om het te geloven...
Ingrediënten
10 personen
375 ml
verse slagroom
250 ml
gecondenseerde volle melk
4
espressosticks
2 el
koffielikeur
Dit heb je nodig
handmixer
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
Aan de slag
Doe de slagroom, gecondenseerde melk, espressopoeder en likeur in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. stijf. Schep het mengsel in een diepvriesbak van 1 liter. Doe de deksel er op en laat in 8 uur bevriezen.
Koffie-ijs zonder ijsmachine
Zonder ijsmachine toch romig ijs met een fluwelen structuur? Je moet het maken om het te geloven...

nagerecht
10 personen
215 kcal
5 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Doe de slagroom, gecondenseerde melk, espressopoeder en likeur in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. stijf. Schep het mengsel in een diepvriesbak van 1 liter. Doe de deksel er op en laat in 8 uur bevriezen.
bewaartip:Het ijs blijft in de vriezer 1 maand goed.
variatietip:In plaats van koffielikeur kun je ook amaretto, frangelico of een andere likeur gebruiken die je lekker vindt. Of natuurlijk iets zonder alcohol zoals karamelsiroop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)375 ml verse slagroom
250 ml gecondenseerde volle melk
4 espressosticks
2 el koffielikeur
Dit heb je nodig
handmixer
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter