bewaar
Cantuccini-ijs met rozijnen en geroosterd amandelschaafsel
Cantuccini-ijs met rozijnen en geroosterd amandelschaafsel
bewaar

Cantuccini-ijs met rozijnen en geroosterd amandelschaafsel

10 min. bereiden
6 uur wachten
2waarderingen

Ingrediënten

8 personen

75 g

rozijnen

4 el

amandellikeur

500 ml

verse slagroom

397 g

gecondenseerde melk in blik

175 g

cantuccini alla mandorla koekjes

2 el

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • diepvriesbak

Aan de slag

1

Wel de rozijnen in de amandellikeur en laat staan tot gebruik. Doe de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop het mengsel met een handmixer in 5 min. stijf.

2

Hak de cantuccini in kleine stukjes en voeg hiervan ⅔ samen met de rozijnen en de amandellikeur toe aan het slagroom-mengsel. Schep het mengsel in een diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in minimaal 6 uur bevriezen in de vriezer.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin. Serveer bolletjes ijs met de rest van de cantuccinicrumble en het amandelschaafsel.

variatietip In plaats van amandellikeur kun je ook iets zonder alcohol gebruiken, zoals hazelnoot- of karamelsiroop.

serveertip Lekker met een kopje espresso.