bewaar
Semifreddo met cantuccini
Semifreddo met cantuccini
bewaar

Semifreddo met cantuccini

Een nagerecht met maar 6 ingrediënten en in een kwartiertje al klaar voor de vriezer.

15 min. bereiden
5 uur wachten
4waarderingen

Ingrediënten

12 personen

175 g

cantuccini

1

limoen

397 g

gecondenseerde melk in blik

500 ml

verse slagroom

20 g

gevriesdroogde fruit mix

225 g

verse frambozen

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • handmixer

  • cakeblik (30 x 10 cm)

  • vershoudfolie

Een nagerecht met maar 6 ingrediënten en in een kwartiertje al klaar voor de vriezer.

Aan de slag

1

Doe de cantuccini in een afsluitbare zak en verkruimel met een deegroller. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil.

2

Doe de gecondenseerde melk, slagroom en het limoenrasp in een kom en klop het mengsel met een mixer in ca. 5 min. stijf.

3

Bekleed het cakeblik met vershoudfolie, laat de randen ruim overhangen. Schep ⅓ van het mengsel in de cakevorm. Verdeel ⅓ van de verkruimelde cantuccini en de helft van de gevriesdroogde fruitmix erover. Maak zo nog een laag en eindig met het slagroommengsel. Dek af met vershoudfolie en zet ca. 5 uur in de vriezer.

4

Stort de semifreddo op een bord en verwijder de folie. Snijd in plakken en garneer met de verse frambozen en de rest van de cantuccini.