bewaar
Gevulde pruimen met cantuccini en rozijnen
Gevulde pruimen met cantuccini en rozijnen
bewaar

Gevulde pruimen met cantuccini en rozijnen

Cantuccini zijn typisch Italiaanse amandelkoekjes. Heerlijk in deze warme, gevulde pruimen.

5 min. bereiden
15 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

verse pruimen

4

cantuccini

2 el

rozijnen

1

eidooier

1 el

ongezouten roomboter

1 el

bruine suiker

2 el

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (15 x 20 cm)

Cantuccini zijn typisch Italiaanse amandelkoekjes. Heerlijk in deze warme, gevulde pruimen.

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pruimen, verwijder de pit en leg de pruimen met de bolle kant naar beneden in een ingevette ovenschaal. Verkruimel de cantuccini boven een kom en meng ze met de rozijnen, het eidooier, de boter en bruine suiker. Verdeel het mengsel over de holtes van de pruimen en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de gevulde pruimen in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

combinatietipLekker met een bolletje (vanille)ijs.
variatietipIn plaats van cantuccini kun je ook bitterkoekjes gebruiken.

Gevulde pruimen met cantuccini en rozijnen

Cantuccini zijn typisch Italiaanse amandelkoekjes. Heerlijk in deze warme, gevulde pruimen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig