bewaar
Cake met cantuccini en amarettoglazuur
Cake met cantuccini en amarettoglazuur
bewaar

Cake met cantuccini en amarettoglazuur

In deze cake komen de cantuccini en amaretto mooi samen

20 min. bereiden
1 uur oventijd
2 uur wachten
2waarderingen

Ingrediënten

10 personen

40 g

rozijnen

60 ml

amaretto

200 g

ongezouten roomboter

100 g

witte basterdsuiker

1 tl

vanille-extract

1 mespunt

zout

3

middelgrote eieren

100 g

tarwebloem

2 tl

bakpoeder

100 g

amandelmeel

175 g

cantuccini alla mandorla

150 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • vierkante springvorm met losse bodem (16x16 cm)

In deze cake komen de cantuccini en amaretto mooi samen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C

2

Week de rozijnen in de amaretto en laat staan tot gebruik. Doe de boter met de suiker, het vanille-extract en een snufje zout in een kom en klop met een mixer in 5 min. tot een luchtig mengsel.

3

Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.

4

Zeef de bloem en bakpoeder boven het beslag en spatel samen met het amandelmeel erdoor. Hak de cantuccini grof en laat de rozijnen uitlekken, maar vang de amaretto op. Meng 2/3 van de cantuccini en de rozijnen door het beslag.

5

Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 60 min. goudbruin en gaar. Prik na 45 min. met een satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in ca. 2 uur helemaal afkoelen.

6

Meng ondertussen voor het glazuur 3 el amaretto (per cake) met de poeder-suiker en verdeel over de cake. Verdeel de rest van de cantuccini erover.

algemeenJe kunt de cake t/m stap 5 een dag van tevoren maken. Bewaar in de vorm en dek af. Verdeel vlak voor het serveren het glazuur en de rest van de cantuccini erover.

bereidingstipGeen amaretto­fan? Je kunt de amaretto ook vervangen door water.