bewaar
Bramencake
Bramencake
bewaar

Bramencake

Zodra de bramen weer in het seizoen zijn, maken we bramencake!

25 min. bereiden
50 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

8 porties

120 g

ongezouten roomboter

100 g

tarwebloem

1 tl

bakpoeder

½ tl

zout

50 g

amandelmeel

120 g

lichtbruine basterdsuiker

1 tl

vanille-extract

3

middelgrote eieren

½

citroen

250 g

bramen

1 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 16 cm)

  • bakpapier

  • handmixer

  • sateprikker

Zodra de bramen weer in het seizoen zijn, maken we bramencake!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Zeef de bloem, bakpoeder, het zout en amandelmeel boven een kom en meng met een garde.

2

Klop de boter met de basterdsuiker en het vanille-extract met een (hand)mixer in een kom in ca. 5 min. luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, klop na elk ei goed door.

3

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven het boter-eimengsel en meng erdoor. Spatel het bloemmengsel erdoor. Schep het beslag in de springvorm en verdeel de bramen erover.

4

Bak de cake in ca. 45-50 min. gaar. Hij is gaar als de in het midden gestoken satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat 10 min. afkoelen in de vorm en neem de cake dan voorzichtig uit de vorm.

5

Bestrooi de cake met de poedersuiker.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bramencake

Zodra de bramen weer in het seizoen zijn, maken we bramencake!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig