bewaar
Cantuccini
Cantuccini
bewaar

Cantuccini

Geproefd in Italië en nu bak je ze zelf, deze heerlijke amandelkoekjes.

10 min. bereiden
30 min. wachten
153waarderingen

Ingrediënten

20 porties

2

middelgrote eieren

200 g

tarwebloem

1 mespunt

zout

120 g

kristalsuiker

1 tl

bakpoeder

1

citroen

100 g

ongebrande amandelen

2 el

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Geproefd in Italië en nu bak je ze zelf, deze heerlijke amandelkoekjes.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits 1 ei en houd de eidooier apart. Doe het eiwit in een kom en klop los met het andere ei. Zeef de bloem erboven. Meng het zout, de suiker en het bakpoeder erdoor. Rasp de gele schil van de citroen erboven. Voeg de amandelen toe aan het mengsel. Kneed tot een soepel deeg.

2

Bestuif het werkblad en je handen licht met bloem. Vorm van het deeg 2 lange staven van ca. 4 cm breed. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende tussenruimte (ze worden breder tijdens het bakken). Klop de eidooier los met de melk. Bestrijk het deeg ermee. Bak in de oven in ca. 20 min. goudgeel. Neem uit de oven en snijd de nog warme koek in schuine plakjes van 1 ½ cm dik. Leg de koekjes op hun kant en bak ze nog ca. 8 min. Tot ze goudbruin en wat donkerder langs de randen zijn. Laat afkoelen.

bewaartipIn een luchtdichte trommel kun je de cantuccini 2 weken bewaren.

Cantuccini

Instructievideo - 01:32 min.