Cold brew kof­fie

In Amerika al een hit, dus dat moeten wij dan natuurlijk ook proberen: koude koffie die 24 uur de tijd nodig heeft om op smaak te komen.

  • drankje zonder alcohol
  • 10 stuks
  • 1 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 24 uur wachten
(1) waardeer
amerikaans drankje zonder alcohol In Amerika al een hit, dus dat moeten wij dan natuurlijk ook proberen: koude koffie die 24 uur de tijd nodig heeft om op smaak te komen. 10 stuks
4 1

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de Perla Origins Ethiopië snelfiltermaling in een pot of fles met een inhoud van 1 liter. Vul de pot met het koude water en sluit af. Schud een keer om en laat 24 uur staan. Roer de koffie na 24 uur nog een keer door en schenk door een papieren koffiefilter (in een filterhouder) in een schone maatbeker. Maak de pot of fles schoon en schenk de koffie nog een keer door een schoon filter terug in de pot of fles.

serveertip:

Maak ijsblokjes van de koffie en gebruik ze in een koffiecocktail.

kookstaptip:

Varieer met verschillende soorten koffie en ontdek je favoriete smaak. Heb je een koffiemolen? Varieer dan ook met verse, grofgemalen bonen.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 1 kcal
Tags
Ook te zien in

Cold brew koffie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cold brew kof­fie

1
1
  • 100 g Perla Origins Ethiopië snelfiltermaling

Doe de koffie in een pot of fles met een inhoud van 1 liter.

2
2
  • 900 ml water

Vul de pot met het koude water en sluit af. Schud een keer om en laat 24 uur staan.

3
3

Roer de koffie na 24 uur nog een keer door en schenk door een papieren koffiefilter (in een filterhouder) in een schone maatbeker.

4
4

Maak de pot of fles schoon en schenk de koffie nog een keer door een schoon filter terug in de pot of fles.

serveertip:

Maak ijsblokjes van de koffie en gebruik ze in een koffiecocktail.

kookstaptip:

Varieer met verschillende soorten koffie en ontdek je favoriete smaak. Heb je een koffiemolen? Varieer dan ook met verse, grofgemalen bonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.