bewaar
Cold brew koffie
Cold brew koffie
bewaar

Cold brew koffie

In Amerika al een hit, dus dat moeten wij dan natuurlijk ook proberen: koude koffie die 24 uur de tijd nodig heeft om op smaak te komen.

5 min. bereiden
24 uur wachten
7waarderingen

Ingrediënten

100 g

Perla Origins Ethiopië snelfiltermaling

900 ml

water

In Amerika al een hit, dus dat moeten wij dan natuurlijk ook proberen: koude koffie die 24 uur de tijd nodig heeft om op smaak te komen.

Aan de slag

Doe de Perla Origins Ethiopië snelfiltermaling in een pot of fles met een inhoud van 1 liter. Vul de pot met het koude water en sluit af. Schud een keer om en laat 24 uur staan. Roer de koffie na 24 uur nog een keer door en schenk door een papieren koffiefilter (in een filterhouder) in een schone maatbeker. Maak de pot of fles schoon en schenk de koffie nog een keer door een schoon filter terug in de pot of fles.

tip

kookstaptipVarieer met verschillende soorten koffie en ontdek je favoriete smaak. Heb je een koffiemolen? Varieer dan ook met verse, grofgemalen bonen.

serveertipMaak ijsblokjes van de koffie en gebruik ze in een koffiecocktail.