bewaar
Valentijn chocolademousse
Valentijn chocolademousse
bewaar

Valentijn chocolademousse

De perfecte afsluiter van een romantisch diner. Verras je Valentijn!

15 min. bereiden
1 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

2 personen

100 g

pure chocolade

50 ml

halfvolle melk

125 ml

verse slagroom

10 g

poedersuiker

½ el

suikerhartjes

De perfecte afsluiter van een romantisch diner. Verras je Valentijn!

Aan de slag

1

Breek de chocolade in stukken (houd wat chocola achter als garnering) en doe samen met de melk in een kom boven een pan met kokend water. Laat de chocolade in de melk au bain-marie smelten en roer af en toe. Neem de kom van de pan en doe het mengsel in een andere kom. Laat iets afkoelen.

2

Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker met een mixer lobbig (net niet stijf). Spatel de slagroom voorzichtig in gedeelten door de gesmolten chocolade.

3

Verdeel de mousse over glazen of schaaltjes en laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Schaaf de achtergehouden chocola over de mousse en bestrooi met de suikerhartjes.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.