Va­len­tijn cho­co­la­de­mous­se

De perfecte afsluiter van een romantisch diner. Verras je Valentijn!

  • nagerecht
  • 2 personen
  • 590 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(1) waardeer
nagerecht De perfecte afsluiter van een romantisch diner. Verras je Valentijn! 2 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de chocolade in stukken (houd wat chocola achter als garnering) en doe samen met de melk in een kom boven een pan met kokend water. Laat de chocolade in de melk au bain-marie smelten en roer af en toe. Neem de kom van de pan en doe het mengsel in een andere kom. Laat iets afkoelen.
  2. Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker met een mixer lobbig (net niet stijf). Spatel de slagroom voorzichtig in gedeelten door de gesmolten chocolade.
  3. Verdeel de mousse over glazen of schaaltjes en laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Schaaf de achtergehouden chocola over de mousse en bestrooi met de suikerhartjes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 7 2019

Valentijn chocolademousse

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Va­len­tijn cho­co­la­de­mous­se

1
1
  • 100 g pure chocolade
  • 50 ml halfvolle melk

Breek de chocolade in stukken (houd wat chocola achter als garnering) en doe samen met de melk in een kom boven een pan met kokend water.

2
2

Laat de chocolade in de melk au bain-marie smelten en roer af en toe.

3
3

Neem de kom van de pan en doe het mengsel in een andere kom. Laat iets afkoelen.

4
4
  • 125 ml verse slagroom
  • 10 g poedersuiker

Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker met een mixer lobbig (net niet stijf).

5
5

Spatel de slagroom voorzichtig in gedeelten door de gesmolten chocolade.

6
6

Verdeel de mousse over glazen of schaaltjes en laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven.

7
7
  • ½ el suikerhartjes

Schaaf de achtergehouden chocola over de mousse en bestrooi met de suikerhartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.