bewaar
Chocomousse met pecannoten, blauwe bessen & kokosyochurt
Chocomousse met pecannoten, blauwe bessen & kokosyochurt
bewaar

Chocomousse met pecannoten, blauwe bessen & kokosyochurt

Vega chocolademousse met gekarameliseerde pecannoten, blauwe bessen en kokosyochurt

15 min. bereiden
1 uur wachten
4waarderingen

Ingrediënten

2 personen

100 g

pure chocolade 75%

50 ml

halfvolle melk

125 ml

verse slagroom

10 g

poedersuiker

20 g

gekarameliseerde pecannoot

150 g

koelverse yochurt kokos ongezoet

45 g

blauwe bessen

Dit heb je nodig

  • vuurvaste kom

  • handmixer

Vega chocolademousse met gekarameliseerde pecannoten, blauwe bessen en kokosyochurt

Aan de slag

1

Breek de chocolade in stukken en doe samen met de melk in de vuurvaste kom boven een pan met kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Laat de chocolade in de melk smelten (au bain-marie). Roer af en toe. Neem de kom van de pan en doe het mengsel in een andere ruime kom. Laat iets afkoelen.

2

Klop ondertussen met de mixer de slagroom met de poedersuiker lobbig (niet helemaal stijf). Spatel de slagroom voorzichtig in delen door de chocolade. Verdeel de mousse over de glazen of schaaltjes en laat de mousse minstens 1 uur afgedekt in de koelkast opstijven.

3

Hak de pecannoten grof. Verdeel 1 el kokosyochurt over elk glas mousse en garneer met de blauwe bessen en pecannotencrumble. Serveer de rest van de kokosyochurt erbij.

bereidingstipAu bain-marie is een kooktechniek om chocolade te smelten, zonder dat deze verbrandt. Wil je zien hoe je dit doet? Bekijk dan de handige video op ah.nl/allerhande/au-bain-marie.

algemeenJe kunt de chocolademousse 1 dag van tevoren bereiden. Verdeel voor het serveren de kokosyochurt , blauwe bessen en pecannoten erover.