bewaar
Gegrilde-maissalade met rivierkreeftjes & gekookt ei
Gegrilde-maissalade met rivierkreeftjes & gekookt ei
bewaar

Gegrilde-maissalade met rivierkreeftjes & gekookt ei

Op zoek naar de zomer? Die vind je zomaar op je bord met deze Surf & Turf salade.

20 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

maiskolven

1 el

arachideolie

80 g

pancetta

4

mais scharreleieren

2

eetrijpe avocado's

10 g

verse bieslook

2 kropjes

babyromainesla

75 ml

caesardressing

200 g

verse rivierkreeftjes

100 g

tortillachips naturel

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • keukenpapier

Op zoek naar de zomer? Die vind je zomaar op je bord met deze Surf & Turf salade.

Aan de slag

1

Bestrijk de maiskolven met de olie. Verhit de grillpan, gril de mais in 15 min. rondom goudbruin en gaar en neem uit de pan. Zet 1 maiskolf rechtop op een snijplank. Snijd met een mes de korrels van boven naar beneden los van de kolf. Herhaal met de andere kolf.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 8 min. op middelhoog vuur krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Kook de eieren 7 min., laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.

3

Snijd ondertussen de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Snijd de bieslook fijn.

4

Haal de blaadjes van de kropjes romainesla los, snijd ze in lange repen en verdeel over een platte schaal. Besprenkel met de dressing en verdeel de gegrilde mais, avocado, rivierkreeftjes en eiparten erover. Verkruimel de pancetta erover en bestrooi met de bieslook. Serveer met de tortillachips.