bewaar
Salade met ei en rivierkreeftjes
Salade met ei en rivierkreeftjes
bewaar

Salade met ei en rivierkreeftjes

Feestbrunch op de planning? Deze chique, lichte salade is 100% zeker de eyecatcher op tafel.

20 min. bereiden
119waarderingen

Ingrediënten

6 personen

3

middelgrote eieren

2 el

milde yoghurt

1 el

mayonaise

3 el

extra vierge olijfolie

1 el

witte wijnazijn

1 zak

veldsla

1

rijpe avocado

100 g

botersla

200 g

verse rivierkreeftjes

Feestbrunch op de planning? Deze chique, lichte salade is 100% zeker de eyecatcher op tafel.

Aan de slag

1

Kook de eieren in ca. 7 min. net gaar (dooier vast, maar donkergeel). Klop intussen een dikke dressing van yoghurt, mayonaise, olie en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pluk de worteltjes en toefjes van de veldsla of verwijder de harde takjes uit de waterkers. Spoel de eieren af met koud water, pel en halveer ze. Schil, halveer en snijd de avocado in smalle parten.

2

Meng in een slakom de veldsla of waterkers met botersla en avocado. Schep voorzichtig om met de dressing en de rivierkreetjes. Leg de eieren op de salade en bestrooi met peper en zout.

bereidingstipDe salade wordt nog verfijnder door te garneren met lauwwarme eieren die halfzacht gekookt zijn, zodat de dooier er een beetje uitloopt. Kook de eieren dan vlak voor het opdienen van de salade (5-6 min.) en pel ze voorzichtig (niet geschikt voor mensen die geen rauwe eieren mogen eten).