bewaar
Salade van geroosterde mais & garnalen
Salade van geroosterde mais & garnalen
bewaar

Salade van geroosterde mais & garnalen

Arriba arriba! Serveer een ijskoud biertje bij deze pikante Mexicaanse salade met jalapeños. De citrusdressing geeft ’m een frisse twist.

30 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

maiskolven

4 el

arachideolie

1 el

jalapeñopeper in pot

2 el

sinaasappelsap

2 el

citroensap

350 g

snoepgroente tomatenmix

200 g

garnalen

200 g

gesneden romainesla

150 g

tortillachips naturel

Dit heb je nodig

  • barbecue

Arriba arriba! Serveer een ijskoud biertje bij deze pikante Mexicaanse salade met jalapeños. De citrusdressing geeft ’m een frisse twist.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolven, kook de maiskolven 10 min. en giet daarna af. Bestrijk de maiskolven met de helft van de olie en gril ze op de barbecue in ca. 6 min. rondom goudbruin. Neem van het rooster en laat 10 min. afkoelen.

2

Snijd ondertussen de jalapeños fijn en meng met het sinaasappelsap, citroensap en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de tomaten. Zet 1 maiskolf rechtop in een ruime schaal met opstaande rand. Snijd met een scherp mes de maiskorrels van boven naar beneden los van de kolf.

3

Herhaal met de rest van de maiskolven. Voeg de dressing, tomaten, garnalen en sla toe aan de mais en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de tortillachips. Lekker!

tip

bewaartipSchep de salade in een glazen pot en houd de chips apart. Handig voor onderweg.

Salade van geroosterde mais en garnalen

Instructievideo - 01:30 min.