Snel­le kip tik­ka ma­sa­la­s­ala­de

Zin in kik tikka massala, maar niet om het helemaal te maken? Deze snelle salade is de oplossing!

(1) waardeer
indiaas hoofdgerecht Zin in kik tikka massala, maar niet om het helemaal te maken? Deze snelle salade is de oplossing! 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schep de kip om met 2 el tikka masala (per 4 personen). Verhit de olie in een koeken-pan en bak de kip in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de salade-ui in schuine ringen van 1 cm en de komkommers in plakjes van 1 cm. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  3. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 helft uit. Snijd de andere in partjes. Meng het limoenrasp en 1 el –sap met de yoghurt en ½ el olie tot een dressing.
  4. Verdeel de sla over een grote platte schaal. Schep de tomaat, komkommer en kikkererwten om met de dressing en verdeel over de sla. Voeg de salade-ui toe aan de kip en bak al omscheppend 1 min. mee, verdeel over de salade.

combinatietip:

Lekker met koriander en naanbrood naturel (pakje 240 g, Patak’s).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 29 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 39-40

Snelle kip tikka masalasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le kip tik­ka ma­sa­la­s­ala­de

1
1
  • 400 g kipdijfiletreepjes
  • 2 el tikka masala kruidenpasta

Schep de kip om met de tikka masala.

2
2
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een koeken-pan en bak de kip in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

3
3
  • 1 bosje salade-ui
  • 400 g snoepgroente komkommers

Snijd ondertussen de salade-ui in schuine ringen van 1 cm en de komkommers in plakjes van 1 cm.

4
4
  • 800 g kikkererwten in blik

Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

5
5
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 helft uit. Snijd de andere in partjes.

6
6
  • 150 g Griekse yoghurt
  • ½ el arachideolie

Meng het limoenrasp en 1 el –sap met de yoghurt en de rest van de olie tot een dressing.

7
7
  • 200 g gesneden romainesla
  • 250 g cherrytomaten

Verdeel de sla over een grote platte schaal. Schep de tomaat, komkommer en kikkererwten om met de dressing en verdeel over de sla.

8
8

Voeg de salade-ui toe aan de kip en bak al omscheppend 1 min. mee, verdeel over de salade.

combinatietip:

Lekker met koriander en naanbrood naturel (pakje 240 g, Patak’s).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.