bewaar
Snelle kip tikka masalasalade
Snelle kip tikka masalasalade
bewaar

Snelle kip tikka masalasalade

Zin in kik tikka massala, maar niet om het helemaal te maken? Deze snelle salade is de oplossing!

15 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kipdijfiletreepjes

2 el

tikka masala kruidenpasta

1½ el

arachideolie

1 bosje

salade-ui

400 g

snoepgroente komkommer

800 g

kikkererwten in blik

1

limoen

150 g

Griekse yoghurt

200 g

gesneden romainesla

250 g

cherrytomaten

Zin in kik tikka massala, maar niet om het helemaal te maken? Deze snelle salade is de oplossing!

Aan de slag

1

Schep de kip om met 2 el tikka masala (per 4 personen). Verhit de olie in een koeken-pan en bak de kip in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2

Snijd ondertussen de salade-ui in schuine ringen van 1 cm en de komkommers in plakjes van 1 cm. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

3

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 helft uit. Snijd de andere in partjes. Meng het limoenrasp en 1 el –sap met de yoghurt en ½ el olie tot een dressing.

4

Verdeel de sla over een grote platte schaal. Schep de tomaat, komkommer en kikkererwten om met de dressing en verdeel over de sla. Voeg de salade-ui toe aan de kip en bak al omscheppend 1 min. mee, verdeel over de salade.

tip

combinatietipLekker met koriander en naanbrood naturel (pakje 240 g, Patak’s).