Tik­ka ma­sa­la met au­ber­gi­ne en kik­ker­erw­ten

Makkelijk te maken met een maaltijdkit als basis.

(6) waardeer
indiaas hoofdgerecht Makkelijk te maken met een maaltijdkit als basis. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
  2. Verhit ⅕ van de olie in een hapjespan, voeg de tikka masalakruiden uit de meal kit toe en bak 20 sec. op middelhoog vuur. Voeg de pasta uit de meal kit samen met het water toe en breng aan de kook. Voeg de aubergine en kikkererwten toe en bak 3 min. mee. Voeg de saus uit de meal kit toe, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 min. stoven.
  3. Snijd ondertussen de knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de peterselie fijn. Meng de knoflook en ¼ van de peterselie met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk de pitabroodjes met de knoflookolie.
  4. Verhit de grillpan en rooster de pitabroodjes in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, rooster de cashewnoten in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord. Halveer de pitabroodjes en roer de helft van de overige peterselie door de yoghurt.
  5. Verdeel de tikka masala over de borden. Bestrooi met de cashewnoten, de rest van de peterselie en de granaatappelpitjes. Serveer met de pitabroodjes en peterselie-yoghurt.

variatietip:

Het gerecht is ook lekker met naanbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 17-18

Tikka masala met aubergine en kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tik­ka ma­sa­la met au­ber­gi­ne en kik­ker­erw­ten

1
1
  • 2 aubergines

Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm.

2
2
  • 400 g kikkererwten in blik

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 313 g Patak's tikka masala meal kit

Verhit de olie in een hapjespan, voeg de tikka masalakruiden uit de meal kit toe en bak 20 sec. op middelhoog vuur.

4
4
  • 50 ml kraanwater

Voeg de pasta uit de meal kit samen met het water toe en breng aan de kook.

5
5

Voeg de aubergine en kikkererwten toe en bak 3 min. mee.

6
6

Voeg de saus uit de meal kit toe, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 min. stoven.

7
7
  • 1 teen knoflook
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd ondertussen de knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de peterselie fijn.

8
8
  • 4 el arachideolie

Meng de knoflook en ¼ van de peterselie met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 4 grote pitabroodjes

Bestrijk de pitabroodjes met de knoflookolie.

10
10

Verhit de grillpan en rooster de pitabroodjes in 4 min. goudbruin. Keer halverwege.

11
11
  • 60 g ongezouten cashewnoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, rooster de cashewnoten in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.

12
12
  • 170 g Griekse yoghurt

Halveer de pitabroodjes en roer de helft van de overige peterselie door de yoghurt.

13
13

Verdeel de tikka masala over de borden.

14
14
  • 100 g zongerijpte granaatappelpitjes

Bestrooi met de cashewnoten, de rest van de peterselie en de granaatappelpitjes.

15
15

Serveer met de pitabroodjes en peterselie-yoghurt.

variatietip:

Het gerecht is ook lekker met naanbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.