bewaar
Tikka masala met aubergine en kikkererwten
Tikka masala met aubergine en kikkererwten
bewaar

Tikka masala met aubergine en kikkererwten

Makkelijk te maken met een maaltijdkit als basis.

30 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

400 g

kikkererwten in blik

5 el

arachideolie

313 g

Patak's tikka masala meal kit

50 ml

kraanwater

1 teen

knoflook

15 g

verse platte peterselie

4

grote pitabroodjes

60 g

ongezouten cashewnoten

170 g

Griekse yoghurt

100 g

zongerijpte granaatappelpitjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Makkelijk te maken met een maaltijdkit als basis.

Aan de slag

1

Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

2

Verhit ⅕ van de olie in een hapjespan, voeg de tikka masalakruiden uit de meal kit toe en bak 20 sec. op middelhoog vuur. Voeg de pasta uit de meal kit samen met het water toe en breng aan de kook. Voeg de aubergine en kikkererwten toe en bak 3 min. mee. Voeg de saus uit de meal kit toe, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 min. stoven.

3

Snijd ondertussen de knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de peterselie fijn. Meng de knoflook en ¼ van de peterselie met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk de pitabroodjes met de knoflookolie.

4

Verhit de grillpan en rooster de pitabroodjes in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, rooster de cashewnoten in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord. Halveer de pitabroodjes en roer de helft van de overige peterselie door de yoghurt.

5

Verdeel de tikka masala over de borden. Bestrooi met de cashewnoten, de rest van de peterselie en de granaatappelpitjes. Serveer met de pitabroodjes en peterselie-yoghurt.

tip

variatietipHet gerecht is ook lekker met naanbrood.