Over­night oats met no­ten en abri­ko­zen

Wakker worden: je overnight oats met noten en abrikozen zijn (bijna) klaar!

(0) waardeer
ontbijt Wakker worden: je overnight oats met noten en abrikozen zijn (bijna) klaar! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de appels met schil grof. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng de havermout met de appel, ⅔ van de abrikozen, de koek- en speculaaskruiden en melk. Roer goed en zet 8 uur (een nacht) afgedekt in de koelkast.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten en pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
  3. Doe de overnight oats in kommen en bestrooi met de noten, pitten en de rest van de abrikozen.

variatietip:

In plaats van abrikozen kun je ook rozijnen gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 42 g
    waarvan suikers 20 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021

Overnight oats met noten en abrikozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Over­night oats met no­ten en abri­ko­zen

1
1
  • 2 Elstar appels
  • 60 g gedroogde gewelde abrikozen

Rasp de appels met schil grof. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.

2
2
  • 125 g havermout
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 600 ml halfvolle melk

Meng de havermout met de appel, ⅔ van de abrikozen, de koek- en speculaaskruiden en melk. Roer goed en zet 8 uur (een nacht) afgedekt in de koelkast.

3
3
  • 50 g ongebrande pecannoten
  • 2 el pompoenpitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten en pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

4
4

Doe de overnight oats in kommen en bestrooi met de noten, pitten en de rest van de abrikozen.

variatietip:

In plaats van abrikozen kun je ook rozijnen gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.