bewaar
Overnight oats met noten en abrikozen
Overnight oats met noten en abrikozen
bewaar

Overnight oats met noten en abrikozen

Laat je havermout net als jij een nachtje slapen en de volgende ochtend zit je fris en fruitig aan je gezonde ontbijt.

10 min. bereiden
8 uur wachten
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

Elstar appels

60 g

gedroogde gewelde abrikozen

125 g

volkoren havermout

1 tl

koek- en speculaaskruiden

550 ml

halfvolle melk

50 g

ongebrande pecannoten

2 el

pompoenpitten

Aan de slag

1

Rasp de appels met schil grof. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng de havermout met de appel, ⅔ van de abrikozen, de koek- en speculaaskruiden en melk. Roer goed en zet 8 uur (een nacht) afgedekt in de koelkast.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten en pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

3

Doe de overnight oats in kommen en bestrooi met de noten, pitten en de rest van de abrikozen.

variatietipIn plaats van abrikozen kun je ook rozijnen gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Overnight oats met noten en abrikozen

Laat je havermout net als jij een nachtje slapen en de volgende ochtend zit je fris en fruitig aan je gezonde ontbijt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig