bewaar
Overnight oats met noten en abrikozen
Overnight oats met noten en abrikozen
bewaar

Overnight oats met noten en abrikozen

Wakker worden: je overnight oats met noten en abrikozen zijn (bijna) klaar!

10 min. bereiden
8 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

Elstar appels

60 g

gedroogde gewelde abrikozen

125 g

havermout

1 tl

koek- en speculaaskruiden

600 ml

halfvolle melk

50 g

ongebrande pecannoten

2 el

pompoenpitten

Wakker worden: je overnight oats met noten en abrikozen zijn (bijna) klaar!

Aan de slag

1

Rasp de appels met schil grof. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng de havermout met de appel, ⅔ van de abrikozen, de koek- en speculaaskruiden en melk. Roer goed en zet 8 uur (een nacht) afgedekt in de koelkast.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten en pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

3

Doe de overnight oats in kommen en bestrooi met de noten, pitten en de rest van de abrikozen.

variatietipIn plaats van abrikozen kun je ook rozijnen gebruiken.