Cae­sar­sa­la­de met wit­te as­per­ges

Caesarsalade x asperges = de ultieme lentesalade!

(10) waardeer
lunch Caesarsalade x asperges = de ultieme lentesalade! 4 personen
5 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Snijd 2 cm van de houtachtige onderkant en snijd de asperges in stukken van 4 cm. Kook 8 min. in ruim water met eventueel zout. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Giet de asperges af. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer overlangs.
  2. Haal de blaadjes van de kropjes romainesla los, snijd ze in lange repen en verdeel over een platte schaal. Pers de citroen uit. Snijd ⅕ van de ansjovisfilets heel fijn.
  3. Klop de mayonaise met 2 el citroensap (per 4 personen), de fijngesneden ansjovis en de mosterd met een garde los in een kom. Voeg druppelsgewijs de olie toe. Breng de dressing op smaak met peper.
  4. Verdeel de asperges, eieren, de rest van de ansjovisfilets, de dressing, croutons en kaas over de sla.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 7 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Caesarsalade met witte asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cae­sar­sa­la­de met wit­te as­per­ges

1
1
  • 500 g verse witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden.

2
2

Snijd 2 cm van de houtachtige onderkant en snijd de asperges in stukken van 4 cm. Kook 8 min. in ruim water met eventueel zout.

3
3
  • 4 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Giet de asperges af. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer overlangs.

4
4
  • 2 kropjes babyromainesla

Haal de blaadjes van de kropjes romainesla los, snijd ze in lange repen en verdeel over een platte schaal.

5
5
  • 1 citroen
  • 2 ansjovisfilets in olijfolie

Pers de citroen uit. Snijd de ansjovisfilets heel fijn.

6
6
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl dijonmosterd

Klop de mayonaise met 2 el citroensap (per 4 personen), de fijngesneden ansjovis en de mosterd met een garde los in een kom.

7
7
  • 50 ml extra vierge olijfolie

Voeg druppelsgewijs de olie toe. Breng de dressing op smaak met peper.

8
8
  • 8 ansjovisfilets in olijfolie
  • 20 g saladecroutons knoflook
  • 45 g Parmigiano Reggiano-flakes

Verdeel de asperges, eieren, de rest van de ansjovisfilets, de dressing, croutons en kaas over de sla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.