Cae­sar­sa­la­de met groe­ne as­per­ges

(23) waardeer
bijgerecht 4 personen
3 23

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard, laat schrikken en pel. Prak fijn met een vork.
  2. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Kook de asperges 4 min. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  3. Snijd de sla in repen. Leg op een platte schaal en leg de asperges erop. Besprenkel met de dressing en verdeel de ansjovisfilets, het ei en de croutons erover. Schaaf met een kaasschaaf de Parmezaanse kaas erboven.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 875 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Caesarsalade met groene asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cae­sar­sa­la­de met groe­ne as­per­ges

1
1
  • 2 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard, laat schrikken en pel. Prak fijn met een vork.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 700 g verse groene asperges

Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Kook de asperges 4 min. Giet af en spoel onder koud stromend water.

3
3
  • 1 krop romainesla

Snijd de sla in repen. Leg op een platte schaal en leg de asperges erop.

4
4
  • 4 el Cardini original caesardressing
  • 8 ansjovisfilets
  • 40 g saladecroutons knoflook

Besprenkel met de dressing en verdeel de ansjovisfilets, het ei en de croutons erover.

5
5
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Schaaf met een kaasschaaf de Parmezaanse kaas erboven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.