bewaar
Gegrilde caesarsalade met cherrytomaatjes & kip
Gegrilde caesarsalade met cherrytomaatjes & kip
bewaar

Gegrilde caesarsalade met cherrytomaatjes & kip

De babyromainesla krijgt een lekkere grillsmaak. Omdat de sla zo stevig is, blijft hij knapperig.

30 min. bereiden
129waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

eieren

75 ml

milde olijfolie

1 teen

knoflook

1

petit beurre brood

250 g

cherrytomaten aan de tak

4 kropjes

babyromainesla

300 g

kipfilethaasjes

50 g

Parmigiano Reggiano

6 el

original caesardressing

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • grillpan

De babyromainesla krijgt een lekkere grillsmaak. Omdat de sla zo stevig is, blijft hij knapperig.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Doe ondertussen de olie en knoflook in een hoge beker en maal met de staafmixer tot knoflookolie.

2

Snijd het brood in sneetjes en bestrijk ze aan beide kanten met 1/3 van de knoflookolie. Verhit de grillpan. Gril het brood 4 min. Keer halverwege. Knip de tomaten in kleine trosjes en gril ze 3 min. tot er zwarte plekjes op het vel ontstaan. Snijd de slakropjes in kwarten en bestrijk rondom met 1/3 van de knoflookolie. Gril de sla 3 min. Keer halverwege. Bestrijk de kipfilethaasjes met de rest van de knoflookolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kipfilethaasjes 6 min. Keer regelmatig.

3

Verdeel het brood, de kip, sla en tomaten over 4 borden.

4

Halveer de eieren en leg ze op de salade. Schaaf de kaas erover en serveer met de dressing.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde caesarsalade met cherrytomaatjes & kip

De babyromainesla krijgt een lekkere grillsmaak. Omdat de sla zo stevig is, blijft hij knapperig.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig