bewaar
Gegrilde caesarsalade met cherrytomaatjes & kip
Gegrilde caesarsalade met cherrytomaatjes & kip
bewaar

Gegrilde caesarsalade met cherrytomaatjes & kip

De babyromainesla krijgt een lekkere grillsmaak. Omdat de sla zo stevig is, blijft hij knapperig.

30 min. bereiden
127waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

eieren

75 ml

milde olijfolie

1 teen

knoflook

1

petit beurre brood

250 g

cherrytomaten aan de tak

4 kropjes

babyromainesla

300 g

kipfilethaasje

50 g

Parmigiano Reggiano

6 el

original caesardressing

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • grillpan

De babyromainesla krijgt een lekkere grillsmaak. Omdat de sla zo stevig is, blijft hij knapperig.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Doe ondertussen de olie en knoflook in een hoge beker en maal met de staafmixer tot knoflookolie.

2

Snijd het brood in sneetjes en bestrijk ze aan beide kanten met 1/3 van de knoflookolie. Verhit de grillpan. Gril het brood 4 min. Keer halverwege. Knip de tomaten in kleine trosjes en gril ze 3 min. tot er zwarte plekjes op het vel ontstaan. Snijd de slakropjes in kwarten en bestrijk rondom met 1/3 van de knoflookolie. Gril de sla 3 min. Keer halverwege. Bestrijk de kipfilethaasjes met de rest van de knoflookolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kipfilethaasjes 6 min. Keer regelmatig.

3

Verdeel het brood, de kip, sla en tomaten over 4 borden.

4

Halveer de eieren en leg ze op de salade. Schaaf de kaas erover en serveer met de dressing.