Ge­gril­de-wit­lofsala­de met ge­rook­te kip en kaas­crou­tons

Gril je witlof voor nóg meer smaaksensatie!

(2) waardeer
hoofdgerecht Gril je witlof voor nóg meer smaaksensatie! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Scheur de ciabatta in stukjes van 2 cm. Meng met de kaas en bestrooi met peper. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de broodstukjes in 8 min. op middelhoog vuur goudgeel en krokant. Blijf omscheppen.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Snijd het witlof in kwarten. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het witlof 5 min. Keer halverwege. Haal uit de pan en houd apart.
  3. Knip de tak tomaten in kleine trosjes en gril deze 3 min. tot er grillstreepjes op de tomaten ontstaan. Verdeel het witlof over een schaal en leg er de kipfiletreepjes, dressing, cherrytomaten en croutons op.

Tip:

Heb je te veel croutons gemaakt? Je kunt ze in een goed afgesloten bakje max. 1 week bewaren op een koele en donkere plek (bijv. een keukenkastje).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 40 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde-witlofsalade met gerookte kip en kaascroutons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de-wit­lofsala­de met ge­rook­te kip en kaas­crou­tons

1
1
  • 1 ciabatta
  • 40 g Parmigiano Reggiano-poeder

Scheur de ciabatta in stukjes van 2 cm. Meng met de kaas en bestrooi met peper.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de broodstukjes in 8 min. op middelhoog vuur goudgeel en krokant. Blijf omscheppen.

3
3

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter.

4
4
  • 500 g witlof
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd het witlof in kwarten. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

5
5

Gril het witlof 5 min. Keer halverwege. Haal uit de pan en houd apart.

6
6
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Knip de tak tomaten in kleine trosjes en gril deze 3 min. tot er grillstreepjes op de tomaten ontstaan.

7
7
  • 250 g gerookte scharrel kipfiletreepjes
  • 75 ml caesardressing

Verdeel het witlof over een schaal en leg er de kipfiletreepjes, dressing, cherrytomaten en croutons op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.