bewaar
Caesarboerenkool
Caesarboerenkool
bewaar

Caesarboerenkool

Hét bewijs dat boerenkool geen stevige kost hoeft te zijn!

25 min. bereiden
10 min. oventijd
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

afbakciabattina's

6 el

traditionele olijfolie

250 g

cherrytomaten aan de tak

500 g

verse boerenkool

1 el

mosterdzaad

1

citroen

6

ansjovisfilets in olie in blik

250 ml

kookzuivel

1 teen

knoflook

300 g

kipfilethaasje

30 g

kappertjes

75 g

Parmigiano Reggiano

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

Hét bewijs dat boerenkool geen stevige kost hoeft te zijn!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Scheur het brood in stukjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel het brood met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg de cherrytomaten aan de tak ernaast (met genoeg ruimte tussen de tomaten en het brood) en rooster het brood in het midden van de oven in ca. 10 min. tot croutons. Laat afkoelen.

2

Verhit ondertussen de helft van de rest van de olie in een hapjespan en voeg de boerenkool in delen toe. Bak al omscheppend 4 min. op hoog vuur. Meng het mosterdzaad erdoor en schep op een grote, platte schaal. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ansjovis in stukjes en doe met het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen) en de kookzuivel in een hoge beker. Pers de teen knoflook erboven en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de kip 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

4

Verdeel de kip en kappertjes over de boerenkool. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de croutons. Verdeel de tomaten erover en schaaf de kaas erboven.

tip

variatietipIn plaats van boerenkool kun je ook cavolo nero gebruiken.

Caesarboerenkool

Instructievideo - 03:56 min.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.