Cae­s­ar­boe­ren­kool

Hét bewijs dat boerenkool geen stevige kost hoeft te zijn!

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Hét bewijs dat boerenkool geen stevige kost hoeft te zijn! 4 personen
3 61

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Scheur het brood in stukjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel het brood met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg de cherrytomaten aan de tak ernaast (met genoeg ruimte tussen de tomaten en het brood) en rooster het brood in het midden van de oven in ca. 10 min. tot croutons. Laat afkoelen.
  2. Verhit ondertussen de helft van de rest van de olie in een hapjespan en voeg de boerenkool in delen toe. Bak al omscheppend 4 min. op hoog vuur. Meng het mosterdzaad erdoor en schep op een grote, platte schaal. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ansjovis in stukjes en doe met het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen) en de kookzuivel in een hoge beker. Pers de teen knoflook erboven en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de kip 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
  4. Verdeel de kip en kappertjes over de boerenkool. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de croutons. Verdeel de tomaten erover en schaaf de kaas erboven.

variatietip:

In plaats van boerenkool kun je ook cavolo nero gebruiken.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Caesarboerenkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cae­s­ar­boe­ren­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Caesar-boerenkool stap 1.mov

Instructievideo

00:04 min.

2
2
  • 2 ciabattina's

Scheur het brood in stukjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

Caesar-boerenkool stap 2.mov

Instructievideo

00:12 min.

3
3
  • 2 el olijfolie

Besprenkel het brood met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

Caesar-boerenkool stap 3.mov

Instructievideo

00:36 min.

4
4
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Leg de cherrytomaten aan de tak ernaast (met genoeg ruimte tussen de tomaten en het brood) en rooster het brood in het midden van de oven in ca. 10 min. tot croutons. Laat afkoelen.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 500 g boerenkool

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en voeg de boerenkool in delen toe. Bak al omscheppend 4 min. op hoog vuur.

Caesar-boerenkool stap 4.mov

Instructievideo

00:25 min.

6
6
  • 1 el mosterdzaad

Meng het mosterdzaad erdoor en schep op een grote, platte schaal.

Caesar-boerenkool stap 5.mov

Instructievideo

00:19 min.

7
7
  • 1 citroen
  • 6 ansjovisfilets in olijfolie
  • 250 ml kookzuivel

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ansjovis in stukjes en doe met het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen) en de kookzuivel in een hoge beker.

Caesar-boerenkool stap 6.mov

Instructievideo

00:44 min.

8
8
  • 1 teen knoflook

Pers de teen knoflook erboven en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Caesar-boerenkool stap 7.mov

Instructievideo

00:31 min.

9
9
  • 2 el olijfolie
  • 300 g kipfilethaasjes

Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

Caesar-boerenkool stap 8.mov

Instructievideo

00:16 min.

10
10
  • 30 g kappertjes
  • 75 g Parmezaanse kaas

Verdeel de kip en kappertjes over de boerenkool. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de croutons. Verdeel de tomaten erover en schaaf de kaas erboven.

Caesar-boerenkool stap 9.mov

Instructievideo

00:36 min.

variatietip:

In plaats van boerenkool kun je ook cavolo nero gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.