bewaar
Ovenkabeljauw met pesto
Ovenkabeljauw met pesto
bewaar

Ovenkabeljauw met pesto

In de oven wordt de vis perfect gaar.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
720waarderingen

Ingrediënten

4 personen

65 g

pijnboompitten

1 teen

knoflook

25 g

Parmigiano Reggiano

30 g

verse basilicumblaadjes

5 el

traditionele olijfolie

500 g

verse kabeljauwfilet

500 g

cherrytomaten aan de tak

90 g

Taggia olijven

300 g

tagliatelle

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 20 cm)

In de oven wordt de vis perfect gaar.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

2

Doe pijnboompitten in de vijzel, voeg de knoflook toe en maal fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Doe het basilicum en de kaas erbij en maal tot puree. Roer de olie erdoor en breng de pesto op smaak met peper en zout.

3

Leg de vis in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Verdeel de helft van de pesto erover. Leg de tomaatjes aan de tak op de vis en verdeel de uitgelekte olijven en de rest van de pijnboompitten erover. Bak de vis ca. 15 min. in de oven.

4

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de rest van de pesto door de pasta en serveer bij de vis.

tip

combinatietipLekker met een groene salade.

variatietipZongerijpte olijven smaken ook heerlijk in een Griekse salade.

Pesto maken

Instructievideo - 04:35 min.