bewaar
Yoghurt met zelfgemaakte speltgranola
Yoghurt met zelfgemaakte speltgranola
bewaar

Yoghurt met zelfgemaakte speltgranola

Zelfgemaakte speltgranola, lekker voor ontbijt of als tussendoortje.

15 min. bereiden
1waardering

Ingrediënten

2 personen

70 g

Bonduelle spelt in blik

1 el

sesamzaad

40 g

saladepittenmix

1½ el

vloeibare honing

1½ tl

Chinese 5 spice

2

sinaasappels

250 ml

volle yoghurt

75 g

blauwe bessen

Zelfgemaakte speltgranola, lekker voor ontbijt of als tussendoortje.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de spelt 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het sesamzaad en de pittenmix toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om.

2

Voeg ⅔ van de honing en de five spices toe, roer door en warm 1 min. mee. Laat de speltgranola iets afkoelen op een platte schaal.

3

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de parten tussen de vliesjes uit en vang 2 el sap (per 2 personen) op. Halveer de sinaasappelparten. Meng de rest van de honing met het sinaasappelsap.

4

Verdeel de yoghurt over de kommen en verdeel de sinaasappel, bessen en speltgranola erover. Besprenkel met de honing-sinaasappelsap.

variatietipJe kunt in plaats van Chinese five spices ook gemalen kaneel gebruiken.