Yog­hurt met zelf­ge­maak­te spelt­gra­no­la

Zelfgemaakte speltgranola, lekker voor ontbijt of als tussendoortje.

(0) waardeer
ontbijt Zelfgemaakte speltgranola, lekker voor ontbijt of als tussendoortje. 2 personen

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de spelt 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het sesamzaad en de pittenmix toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om.
  2. Voeg ⅔ van de honing en de five spices toe, roer door en warm 1 min. mee. Laat de speltgranola iets afkoelen op een platte schaal.
  3. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de parten tussen de vliesjes uit en vang 2 el sap (per 2 personen) op. Halveer de sinaasappelparten. Meng de rest van de honing met het sinaasappelsap.
  4. Verdeel de yoghurt over de kommen en verdeel de sinaasappel, bessen en speltgranola erover. Besprenkel met de honing-sinaasappelsap.

variatietip:

Je kunt in plaats van Chinese five spices ook gemalen kaneel gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 25-26

Yoghurt met zelfgemaakte speltgranola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Yog­hurt met zelf­ge­maak­te spelt­gra­no­la

1
1
  • 70 g Bonduelle spelt in blik

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de spelt 5 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 1 el sesamzaad
  • 40 g saladepittenmix

Voeg het sesamzaad en de pittenmix toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om.

3
3
  • 1 el vloeibare honing
  • 1½ tl Chinese 5 spice

Voeg de honing en de five spices toe, roer door en warm 1 min. mee. Laat de speltgranola iets afkoelen op een platte schaal.

4
4
  • 2 sinaasappels

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de parten tussen de vliesjes uit en vang 2 el sap (per 2 personen) op.

5
5
  • ½ el vloeibare honing

Halveer de sinaasappelparten. Meng de rest van de honing met het sinaasappelsap.

6
6
  • 250 ml volle yoghurt
  • 75 g blauwe bessen

Verdeel de yoghurt over de kommen en verdeel de sinaasappel, bessen en speltgranola erover. Besprenkel met de honing-sinaasappelsap.

variatietip:

Je kunt in plaats van Chinese five spices ook gemalen kaneel gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.